Artikel Terkini Dscarnia

Followers

Saturday, 9 March 2013

Mi Maggi



Assalamualaikum dan salam ceria~ 

Maggi dengan Nia, bagaikan aur dengan tebing, bak irama dan lagu. Tak boleh dipisahkan.
Agak2 kalau lapar ke malas nak masak makanan yang complicated ke, mesti masak mi Maggi. Kadang-kadang tu bukan jenama Maggi pun, tetap cakap “Ibu, nak mi Maggi?”. Mungkin sebab da biasa kot. Yelah, dulu mana ada jenama lain kan, kalau ada pun boleh kira dengan jari. Sekarang ni, macam-macam ada. Akan tetapi, mi Maggi tetap di hati. Malah, masakan pertama Nia yang paling sedap selain goreng telur mata kerbau yang tak hangus, ialah Mi Maggi Kari. Masa tu dalam umur 12 Tahun kot. ('',) heh

Umum ketahui mi Maggi tampil dengan pelbagai perisa. Mi Maggi yang paling Nia suka ialah Maggi Tom Yam. Kalau demam, masak dua bungkus, confirm kebah!.
Tak kurang dengan Maggi Kari, pecah telur sebijik. InsyaAllah kenyang 2 jam. Hihii 2jam je laa lepas tu lapar balik -..-“ .
Lepas tu kalau Maggi Ayam, Nia suka campur dengan isi ayam, lepastu nak makan, perah sebiji limau kasturi. Perghh!!

Dan baru-baru ni, kalau anda perasan. Mi Maggi tampil dengan lagu baru! Nia paling suka irama dia. 



Tet tenenenet tet tenenenet <--- irama yang paling Nia suka! 

Verse 1:
Dulu kini hanya ini pilihan hati 
Tiada ganti yang selazat ini 
Harum sekali, rasa asli, ku nikmati berkali-kali 
Syok tak terperi 

 Chorus :
 Mi Maggi senang dimasak lazat dimakan 
Hanya kau yang ku damba sepanjang masa 
Mi MAGGI senang di masak lazat di makan
Satu satunya, satunya, selamanya 

 Verse 2: 
 Dari kecil hingga meningkat ke dewasa 
Di mana saja, kota dan di desa 
Saat saat indah sukar ku lupa 
Sajian dikongsi bersama sama 
Penuh ceria~ 

Lepas tu part Chorus yang “Mi Maggi senang dimasak lazat dimakan” da macam virus dalam kepala ni. Tapi virus yang baik laa, sebab senang nak ingat lagu dia.Walau tak hafal verse kan, tetap boleh enter frame part yang Mi Maggi senang dimasak lazat dimakan! heheh

Ok bye! Nak masak Maggi :)

3 comments:

Comment :)